STUCADOORSBEDRIJF QUIST

wand afwerking

Voor het afwerken van uw wanden zijn er diverse mogelijkheden die Stucadoorsbedrijf Quist u kunt aanbieden. Graag leggen wij die in het kort aan u voor. Mocht u nog vragen hebben, wij beantwoorden ze natuurlijk graag!

Betonlook

Betonlook is een decoratieve afwerking die zijn oorsprong in Frankrijk kent. Ment noemt het ook wel Beton-ciré of vrij vertaald "gewreven beton". Er zijn vele aanbieders en aanbrengers op de markt, maar het is en blijft een gevoelig produkt voor kleurverschillen, pigmentvlekken, waterdichtheid, stootvastheid, etc. Wij volgen trainingen en workshops in binnen- en buitenland bij onze leveranciers en producenten om bij u de beste afwerking te verkrijgen! Dit heeft geresulteerd in inmiddels vele jaren ervaring met schitterende resultaten. Wij zullen u verrassen met de mogelijkheden in uw badkamer, toilet, woonkamer, of keuken! 

Sierpleister

Sierpleister kenmerkt zich als een kunsthars gebonden produkt en behoort tot een decoratieve afwerking. Het is zowel binnen als buiten toepasbaar, verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur, variërend in korrelgrootte van 0,6 mm t/m 3,0 mm. Struktuurverschillen zijn per produkt verschillend zoals spachtelpleister, barokpleister, enz. Wij komen graag met onze demo borden bij u langs om te kijken welke sierpleister en kleur mooi bij uw interieur past.

Marmerlook

Op uw wanden kunnen wij ook een "marmer look" aanbrengen. Deze afwerking wordt in meerdere lagen aangebracht en heeft een bijzonder fraai effect. Bij donkere tinten op met name kleine oppervlakken worden deze fantastisch geaccentueerd in uw ruimte. Lichtere tinten zijn uiteraard ook mogelijk en komen het beste tot hun recht bij grotere oppervlaktes.

Fijn schuurwerk

Deze afwerking is een gipsgebonden produkt, toepasbaar op wanden en plafonds. In het gips is een kleine zandkorrel aanwezig die na diverse handelingen als eindresultaat aan het oppervlak blijft. De laatste handeling is met een spons en deze "vegen" blijf je dus heel mooi zien. U kunt het na droging zo laten voor een landelijke uitstraling of sausen in een door u gewenste kleur.

Spack

Dit is een machinaal aangebrachte decoratieve afwerking. Door middel van een mengmachine en een compressor wordt onder luchtdruk het materiaal op de wand of het plafond verneveld. Hierdoor blijft een korrel zichtbaar. Leverbaar in vele kleuren, maar ook in hardheden bij kans op beschadigingen in loopgedeeltes als trappenhuizen, gangen, etc.

Raapwerk gips/specie

Wanneer de wanden niet vlak genoeg zijn om een decoratieve laag aan te brengen is het noodzakelijk de wanden te voorzien van een nieuwe laag gips of specie. Vroeger (traditioneel) werd dit met specie gedaan en wij beheersen dit nog volledig. Tegenwoordig bestaan er ook gips soorten die met behulp van een machine (gipsspuit) aangebracht kunnen worden en ook nog in verschillende hardheden verkrijgbaar zijn. Na voldoende droging kan de gewenste decoratieve laag aangebracht worden.

Termologie

Er zijn diverse benamingen voor diverse afwerkingen. De ene afwerking vereist nou eenmaal een hoger afwerkingsniveau dan de ander. Dit heeft veelal te maken met de dikte van de op te brengen eindafwerking. 

behangklaar

Het dusdanig afwerken van wand of plafond, waarop na voldoende droging behang op aangebracht kan worden.

sausklaar

Het dusdanig afwerken van wand of plafond, waarop na voldoende droging verf/saus aangebracht kan worden.